Osuđena fatalna Čehinja koja je oborila vladu

Izvor: Press, 30.Jun.2014, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđena fatalna Čehinja koja je oborila vladu

Jana Nečasova, koja Je, prema priznanju bivšeg premijera, bila njegova ljubavnica dok je radila kao šefica njegovog kabineta, proglašena je krivom da je 2012. nezakonito naredila vojnoj obaveštajnoj službi da prati Nečasovu tadašnju ženu Radku.

Nečas, koji tvrdi da nije znao ništa o špijuniranju, napustio je mesto premijera u junu 2013. pod optužbama za ucenjivanje, zloupotrebu položaja i nepriličnim vezama s biznismenima.

U to vreme, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Nečas se razvodio od tadašnje supruge Radke, a čim je razvod okončan, oženio se Janom, tada Nađovom.

Optužbe protiv Nečasove i jos trojice zvaničnika vojne obaveštajne službe, uzdrmale su češku političku scenu, usmerile pažnju glasača na korupciju u politici i pomogle strankama levog centra da pobede na prevremenim izborima prošlog oktobra.

Nečasova, rođena Nađova, u početku je tvrdila da je tražila praćenje Radke Nečasove da bi je zaštitila.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Špijunska afere u Češkoj, Nečasova kriva

Izvor: RTS, 30.Jun.2014

Jana Nečasova, supruga bivšeg češkog premijera Petra Nečasa, proglašena je krivom da je 2012. nezakonito naredila vojnoj obaveštajnoj službi da prati Nečasovu tadašnju ženu Radku. Ovaj veliki skandal na češkoj političkoj sceni pre godinu dana doveo je do pada vlade...Prema priznanju bivšeg...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.