Oko 1.600 imigranata iz Afrike stiglo na Lampeduzu

Izvor: Blic, 14.Avg.2011, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 1.600 imigranata iz Afrike stiglo na Lampeduzu

RIM - Oko 1.600 imigranata iz severne Afrike stiglo je tokom vikenda na italijansko ostrvo Lampeduzu.

Među onima koji su stigli sa desetak brodova na Lampeduzu od subote ujutru do jutros je i oko stotinu žena i 40 dece među kojima i tri bebe.

Italijanska obalska straža presrela je danas, nadomak italijanske obale, još dva broda sa nekoliko stotina imigranata. Istovremeno, dva čamca sa 45 muškaraca, jednom ženom i dvoje dece stigla su noćas na jugozapadnu obalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sardinije.

Od početka ove godine, bežeći pred sukobima u severnoj Africi više od 11.000 Afrikanaca stiglo je čamcima u južnu Italiju a posle početka bombardovanja Libije, polovinom marta, njihov broj je postajao sve veći.

Prema podacima katoličke humanitarne organizacije "Santedžidio", najmanje 1.820 imigranata iz severne Afrike udavilo se ove godine u vodama Mediterana pokušavajući da se domognu Evrope.

Povezane vesti: Italijani šalju 40 tona pomoći Africi Uhapšeno 18 članova ultradesničarskih grupa u Štutgartu Devet osoba poginulo u udesu vozila sa ukradenim srpskim tablicama Na Lampeduzu došlo još 1.000 imigranata iz Libije Italijanska obalska straža spasila brod sa izbeglicama

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još dve hiljade imigranata iz Afrike stiglo do Lampeduze

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2011, 02:20

RIM -..Oko 2.000 imigranata iz severne Afrike stiglo je tokom vikenda na italijansko ostrvo Lampeduzu, prenosi italijanska agencija Ansa...Među onima koji su stigli sa desetak brodova na Lampeduzu od subote ujutru do nedelje ujutru je i oko stotinu žena i 40 dece među kojima i tri bebe...Italijanska...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Na ostrvo Lampeduza stiglo 2.000 emigranata

Izvor: Vesti-online.com, 15.Avg.2011

Oko 2.000 emigranata iz severne Afrike stiglo je tokom vikenda na italijansko ostrvo Lampeduza, objavila je danas agencija ANSA...Među emigrantima koji su u više desetina čamaca stigli na ostrvo između subote ujutru i nedelje ujutru je oko 100 žena i 40 dece, uključujući i tri bebe...Obalska straža...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.