Još dve hiljade imigranata iz Afrike stiglo do Lampeduze

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2011, 02:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još dve hiljade imigranata iz Afrike stiglo do Lampeduze

RIM -

Oko 2.000 imigranata iz severne Afrike stiglo je tokom vikenda na italijansko ostrvo Lampeduzu, prenosi italijanska agencija Ansa.

Među onima koji su stigli sa desetak brodova na Lampeduzu od subote ujutru do nedelje ujutru je i oko stotinu žena i 40 dece među kojima i tri bebe.

Italijanska obalska straža presrela je danas, nadomak italijanske obale, još dva broda sa nekoliko stotina imigranata.

Istovremeno, dva čamca sa 45 muškaraca, jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ženom i dvoje dece stigla su prethodne noći na jugozapadnu obalu Sardinije, prenosi AFP.

Od početka ove godine, bežeći pred sukobima u severnoj Africi više od 11 hiljada Afrikanaca stiglo je čamcima u južnu Italiju a posle početka bombardovanja Libije, polovinom marta, njihov broj je postajao sve veći.

Prema podacima katoličke humanitarne organizacije "Santedžidio", najmanje 1.820 imigranata iz severne Afrike udavilo se ove godine u vodama Mediterana pokušavajući da se domognu Evrope.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.