Odziv birača u Francuskoj do 17 sati veći nego u prvom krugu

Izvor: Blic, 06.Maj.2012, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odziv birača u Francuskoj do 17 sati veći nego u prvom krugu

U drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj danas je do 17 sati na birališta izašlo 71,96 odsto glasača, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pre dve nedelje, do 17 časova je za predsednika države glasalo 70,59 birača, preneo je AFP.

U prvom krugu predsedničkih izbora na kraju izbornog dana konačan odziv birača je iznosio 79,47 odsto.

Oba predsednička kandidata, aktuelni predsednik i kandidat desnog centra za novi mandat >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nikola Sarkozi i predstavnik Socijalističke partije Fransoa Oland, glasali su do podneva u Parizu i Tulu.

Oland, koji prema anketama važi za favorita, priznao je da je protekle noći slabo spavao, dok Sarkozi nije dao nikakvu izjavu napuštajući glasačko mesto.

Biračka mesta biće otvorena do 20 sati.

Razgovor Olanda i Merkelove već večeras?

Ukoliko pobedi u drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj, socijalistički kandidat Fransoa Oland bi već večeras trebalo da razgovara sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, saopštio je njegov specijalni savetnik.

Oland, koji prema anketama ima prednost u odnosu na dosadašnjeg predsednika Nikolu Sarkozija, tokom svoje kampanje iritirao je Nemce obećavajući da neće ratifikovati sporazum o budžetskoj disciplini Angele Merkel, koja je bila glavni stožer evropskog plana za izlazak iz krize.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska: Do 17 sati glasalo 72 odsto birača

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Maj.2012

U drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj do 17 sati na birališta je izašlo 71,96 odsto glasača, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova. Pre dve nedelje, do 17 časova je za predsednika države glasalo 70,59 birača, preneo je AFP. U prvom krugu predsedničkih izbora na kraju izbornog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Sarkozi otkazao slavlje

Izvor: RTS, 06.Maj.2012

U drugom krugu predsedničkih izbora francuski birači se odlučuju između konzervativca Nikole Sarkozija, kojem bi to bio drugi mandat i socijaliste Fransoa Olanda. Do 17 časova glasalo 71,96 odsto glasača. Sudeći prema anketama, Oland u prednosti. ..19.11 - Fransoa Oland osvojio između 52 do 53...

Nastavak na RTS...

Posle Olandove pobede pao evro

Izvor: B&F Online, 07.Maj.2012, 12:06

U drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj pobedio je Fransoa Oland, čiji su trijumf Francuzi sinoć slavili. Njegova pobeda međutim manje je odgovarala svetu novca - evro je danas pao ispod psihološke granice od 1,30 dolara na 1,29, a pariski berzanski indeks CAC-40 spustio se za 1,6 odsto. . 

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.