OVO JOŠ NISU DOŽIVELI: U Hongkongu najhladnija zima u proteklih 60 godina

Izvor: Kurir, 24.Jan.2016, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO JOŠ NISU DOŽIVELI: U Hongkongu najhladnija zima u proteklih 60 godina

Hladni talas zahvatio je danas Hongkong, u kojem je temperatura pala na najniži nivo u poslednjih gotovo 60 godina, a u pojedinim delovima grada, u kojem inače vlada suptropska klima, uhvatio se čak i mraz.

雪!#香港 #HongKong #snow #落雪 pic.twitter.com/oEXRRHkMwi

Lokalna meteorološka služba je upozorila na mraz i "intenzivan nalet hladnog vazduha", uz hladne monsunske vetrove, prenela je agencija AFP.

Jutarnja temperatura pala je na samo 3,3 stepena >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u centralnim delovima Hongkonga, gde većina zgrada nema centralno grejanje, dok se na obližnjim brdima čak spustila ispod nule.

Hong Kong polar vortex update: zero degrees at Fanling station, hail, no snow... yet https://t.co/wqtGSk1Mfn pic.twitter.com/5FkizZBLAs

"Danas je najhladniji dan još od 1957. godine. Minimalna dnevna temperatura iznosila je samo 3,3 stepena, dok je rekord koji je i dalje na snazi onaj iz februara 1957, kad je zabeleženo samo 2,4 stepena", rekao je hongkonški zvaničnik Vong Vai-kin.

Iako hladnoća u Hongkongu nije ni blizu snežnoj oluji koja je zahvatila SAD i delove Kine, tako niske temperature su za mnoge građane Hongkonga nešto novo.

#Snow rumours get #HongKong in a flurry, but it’s probably just going to be darn #cold https://t.co/GPypw1NyGU pic.twitter.com/MKk7d5X66H

"Veoma je hladno i vetrovito. Građani se savetuju da se toplo obuku i da izbegavaju dužu izloženost hladnom vetru", upozorenje je koje je objavljeno na sajtu vlade Hong Konga.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Najhladnija zima u Hongkongu u proteklih 60 godina

Izvor: RTS, 24.Jan.2016

Hladni talas zahvatio je i Hongkong, u kojem je temperatura pala na najniži nivo u poslednjih gotovo 60 godina. U pojedinim delovima grada, u kojem inače vlada suptropska klima, uhvatio se čak i mraz. . Lokalna meteorološka...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.