OTVORILI SVOJA VRATA: U Kanadu stigla prva grupa sirijskih izbeglica

Izvor: Kurir, 11.Dec.2015, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTVORILI SVOJA VRATA: U Kanadu stigla prva grupa sirijskih izbeglica

OTAVA - Grupa od 163 sirijskih izbeglica stigla je sinoć u Kanadu, gde ih je dočekao premijer Džastin Trudo.

"Svi ćemo se sećati današnjeg dana", rekao je Trudo, pozdravljajući sirijske porodice na aerodromu u Torontu. Izbeglice su stigle iz Bejruta vojnim avionom.

Kanada je prva u Severnoj Americi koja je otvorila svoja vrata sirijskim izbeglicama. Trudo je u oktobru najavio da će do februara Kanada prihvatiti 25.000 sirijskih izbeglica koje se nalaze u Jordanu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Libanu i Turskoj.

Welcoming the first arrival of Syrian refugees to their new home, Canada pic.twitter.com/NMEeK9SMjr

Posle terorističkih napada u Parizu 13. novembra i problema u logistici za prihvat izbeglica u kratkom roku, do kraja godine u Kanadu bi trebalo da stigne oko 10.000 Sirijaca.

"Tonight matters, not just for Canada, but for the world:" Justin Trudeau set to welcome first Syrian refugees. https://t.co/aBxoLtEvUO

Autor: Beta

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Kanadu stigla prva grupa sirijskih izbeglica

Izvor: Beta, 11.Dec.2015

Grupa od 163 sirijskih izbeglica stigla je sinoć u Kanadu, gde ih je dočekao premijer Džastin Trudo."Svi ćemo se sećati današnjeg dana", rekao je Trudo, pozdravljajući sirijske porodice na aerodromu u Torontu. Izbeglice su stigle iz Bejruta vojnim avionom. Kanada je prva u Severnoj Americi koja...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.