Ne možete u turu po Beloj kući - kriza je

Izvor: Mondo, 06.Mar.2013, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne možete u turu po Beloj kući - kriza je

Bela kuća je saopštila danas da se od vikenda ukidaju obilasci za turiste, zbog smanjenja budžeta koji je stupio na snagu pre neki dan.

Sekvestar (automatsko smanjenje budžetskih izdataka), kojim će budžetski korisnici u narednih sedam meseci ostati uskraćeni za 85 milijardi dolara, pogodiće sve sektore, od vladinih institucija, preko prehrambene industrije, do Pentagona.

Portparol američke Tajne službe koja obezbeđuje Belu kuću kaže da otkazivanje turističkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << poseta omogućava da agenti, koji su bili dodeljeni kao pratioci posetiocima, sada dobiju nova zaduženja.

Belu kuću je godišnje posećivalo oko milion turista.

Američki predsednik Barak Obama i republikanci nisu uspeli da se dogovore oko popunjavanja budžetskog deficita, pa je sekvestar stupio na snagu.

Obama se zalagao za povećanje poreza bogatima, dok su republikanci predlagali smanjenje davanja za niz budžetskih korisnika, čime bi se smanjio deficit.

(Tanjug, foto: Beta/AP)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog štednje ukidaju se obilasci Bijele kuće

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Mar.2013

VAŠINGTON - Bijela kuća je saopštila danas da se od vikenda ukidaju obilasci za turiste, zbog smanjenja budžeta koji je stupio na snagu prije neki dan.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.