Narko-klanovi iz Srbije ratuju na ulicama Švedske

Izvor: Vesti-online.com, 20.Apr.2010, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narko-klanovi iz Srbije ratuju na ulicama Švedske

U sukobu dve najjače kriminalne grupe u Malmeu u Švedskoj u subotu je ranjen Mirza M. (24) iz Novog Pazara. Vođe sukobljenih grupa poreklom su iz Novog Pazara i Preševa, a bore se za prevlast nad tržištem droge, piše "Blic“.

Svi učesnici vatrenog obračuna u središtu Malmea dobro su poznati švedskoj policiji, a tamošnji mediji navode da je "gangster dobro poznat švedskoj policiji“ pogođen s dva metka na ulici, u četvrti koja je baza dve najnasilnije bande u gradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << takozvanog M-krila i K-krila.

Švedski list "Sidsvenskan reports“ javlja da vođe obe bande imaju jake veze sa Srbijom, u kojoj poseduju nekretnine i firme. Ranjeni mladić jedan je od vođa M-krila, koje policija smatra nezavisnom ćelijom u okviru šire mreže međunarodnog kriminala.

Mirza M. je nedavno izišao iz zatvora, a budući da je u petak, dan pre njegovog ranjavanja iz zatvora izašao i vođa suparničkog K-krila, švedska policija strahuje od ponovnog rasplamsavanja rata između ove dve bande.

Sukob među bandama započeo je u avgustu prošle godine kada je ubijen Mirtez M. (22), mlađi brat ranjenog Mirze M. Njega su ubili pripadnici bande K, čije su vođe navodno Albanci podreklom iz Preševa. Za to ubistvo je uhapšen Amin Moajed Abedi (23), poreklom Iranac, član K-krila, koji je poslednjeg dana marta osuđen na 15 godina zatvora.

Rat je kulminirao 31. januara kada je u tržnom centru u Malmeu ubijen Mevlur K. stariji brat Valdeta K. zvanog Vali, 22-godišnjeg vođe K-krila.

Čelnici M-krila podreklom su iz Novog Pazara, a predvodi ih Nail. M. otac Mirze i Mirteza, piše "Blic“. Prema pisanju beogradskog lista, klanovi M i K bave se krijumčarenjem heroina s Kosova na sever Evrope, prvenstveno u Švedsku i prodajom na tamošnjem narko-tržištu.

U kriminalnoj grupi, na čijem čelu je Nail M. ima i Šveđana, Srba, Hrvata, Arapa i Kineza.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.