Najveći broj zaraženih koronavirusom u Južnoj Koreji u jednom danu

Izvor: RTS, 29.Feb.2020, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći broj zaraženih koronavirusom u Južnoj Koreji u jednom danu

U Južnoj Koreji potvrđena su 594 novozaražena koronavirusom i to u jednom danu, što je rekordan broj inficiranih za 24 sata.
U Južnoj Koreji trenutno je 2.931 osoba zaražena koronavirusom, a do sada je preminulo sedamnaest ljudi.

Južna Koreja ima najveći broj potvrđenih slučajeva izvan Kine, gde je epidemija počela.
Većina novih slučajeva respiratorne bolesti Kovid-19 je u gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Daegu, na jugoistoku zemlje.
Za širenje virusa vlasti okrivljuju jednu od hrišćanskih verskih grupa. 
Vlasti veruju da su se njeni članovi zarazili tokom službi u Daeguu, a zatim razišli po zemlji, naizgled neotkriveni, prenosi Bi-Bi-Si.
Jedna od pacijentkinja je najpre odbila da bude prebačena u bolnicu na testiranje, a poznato je da je prisustvovala crkvenim okupljanjima pre nego što je potvrđeno da je zaražena koronavirusom.
Svako veliko okupljanje u skučenom prostoru kojem je prisustvovala – poput crkvene službe – verovatno je doprinelo daljim infekcijama, kažu zdravstveni zvaničnici.
U međuvremenu, u susednoj Severnoj Koreji, lider Kim Džong Un upozorio je na "ozbiljne posledice" ako njegovi zvaničnici ne uspeju da spreče izbijanje epidemije u zemlji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.