Micotakis: Dosta unazađivanja, želimo snažnu poziciju Grčke

Izvor: Večernje novosti, 22.Jul.2019, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Micotakis: Dosta unazađivanja, želimo snažnu poziciju Grčke

Kako prenosi makedonska televizija Sitel, Micotakis je najavio smanjenje poreza, privatizaciju, smanjenje birokratije... Grčki premijer Kirijakos Micotakis najavio je tokom skupštinske debate o poverenju programu nove vlade u grčkom parlamentu novi početak političkog života u Grčkoj jer se, kako navodi, na izborima 7. jula okončala decenija ekonomskog, društvenog i kulturnog unazađivanja.Kako prenosi makedonska >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << televizija Sitel, Micotakis je najavio smanjenje poreza, privatizaciju, smanjenje birokratije, promene u obrazovnom i zdravstenom sistemu, promene u izbornom zakoniku i pružanje mogućnosti Grcima u inostranstvu da glasaju, kao i veću bezbednost za sve građane."Istina je jedna. Grci plaćaju manje poreze i ekonomija ide napred. Uz nove investicije i mnogo novih radnih mesta", rekao je Micotakis.Pročitajte još - MICOTAKIS POBEDIO NA IZBORIMA: Zastupaću sve Grke, promeniću zemlju; Vučić čestitao pobedu Govoreći o spoljnoj politici nove grčke vlade, Micotakis je rekao da će pokušati da povrati snažnu poziciju Grčke na regionalnom i međunarodnom nivou, te da će pokušati da "ograniči negativne posledice koje su nastale potpisivanjem Prespanskog sporazuma".O poverenju programu nove grčke vlade grčki poslanici bi trebalo da glasaju večeras do ponoći nakon trodnevne debate u parlamentu te zemlje.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Grčka, parlament podržao ekonomsku politiku vlade

Izvor: RTS, 22.Jul.2019

Nova grčka vlada premijera Kirjakosa Micotakisa dobila je podršku parlamenta za ekonomsku politiku koja uključuje smanjenje poreza i mere za ubrzanje investicija. . Nakon trodnevne debate o politici novog kabineta, za poverenje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.