Grčka, parlament podržao ekonomsku politiku vlade

Izvor: RTS, 22.Jul.2019, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka, parlament podržao ekonomsku politiku vlade

Nova grčka vlada premijera Kirjakosa Micotakisa dobila je podršku parlamenta za ekonomsku politiku koja uključuje smanjenje poreza i mere za ubrzanje investicija.
Nakon trodnevne debate o politici novog kabineta, za poverenje vladi glasalo je 158 od 300 poslanika.

"Prelazimo iz ere poreza i siromaštva ka investicijama i dobro plaćenim poslovima. Na nama je da ispišemo svoju istoriju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << počevši od danas, glasanjem za program vlade", rekao je Micotakis uoči glasanja u parlamentu, prenosi Rojters.
Grčki premijer je obećao da će smanjiti poreske namete i sprovesti reforme javne administracije kako bi uklonio birokrateske prepreke za investicije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

IZGLASANO POVERENJE Većina poslanika podržala Micotakisovu administraciju

Izvor: Blic, 22.Jul.2019

Administraciji novog grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa izglasano je poverenje u parlamentu nakon trodnevne diskusije o politici novih vlasti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.