Mediji odbili da emituju Trampovu rasističku reklamu (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 06.Nov.2018, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji odbili da emituju Trampovu rasističku reklamu (VIDEO)

Američke televizijske kuće NBC i Foks Njus odbile su da emituju rasističku reklamu u izbornoj kampanji predsednika Donalda Trampa, prenose američki mediji.

Reklama prikazuje Luisa Brakamontesa, dvaput deportovanog migranta koji je pre četiri godine ubio dvojicu policajaca u Kaliforniji.

U reklami Brakamontes se povezuje sa migrantskom karavanom koji se kreće prema SAD-u, navodeći da je karavan pun "opasnih ilegalnih kriminalaca" kao što je Bracamontes.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Politički stručnjaci reklamu su uporedili sa izbornom kampanjom Džordža Buša starijeg 1988. i slučajem osuđenog ubice Vilija Hortona, koja je tada oštetila izglede demokratskog kandidata Majkla Dukakisa.

CNN je odbio da objavi oglas, nazvavši ga rasističkim. Fejsbuk je objavio kako je nemoguće kupiti oglasni prostor za video zapis na njihovoj stranici, ali da ga korisnici mogu objaviti.

NBC je objavio reklamu u nedelju, ali su nakon detaljnijeg pregleda reklame uvideli "osetljivost oglasa" i odlučili da prestanu sa emitovanjem.

It is outrageous what the Democrats are doing to our Country. Vote Republican now! https://t.co/0pWiwCHGbh pic.twitter.com/2crea9HF7G— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 31, 2018

Prema proceni CNN-a, Tramp je na oglašavanje do sada potrošio između 20.000 i 80.000 dolara.

Novinari su pitali Trampa kako komentariše to što poznate televizijske kuće odbijaju da emituju njegovu reklamu.

- Ne znam ništa o tome. Govorite mi nešto što ne znam. Imamo mnogo reklama i oglasa koji su itekako efikasni, sedeći prema brojkama kojima raspolažemo. - rekao je Tramp nakon što je ušao u raspravu sa novinarom koji mu je rekao da dosta ljudi smatra reklamu uvredljivom.

Danas se u SAD-u održavaju izbori za Kongres. Amerikanci biraju zastupnike u Kongresu i u gotovo svim parlamentima saveznih država te guvernere 36 od 50 američkih saveznih država.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.