VIDEO: Mediji odbili da emituju Trampovu rasističku reklamu

Izvor: Radio 021, 06.Nov.2018, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Mediji odbili da emituju Trampovu rasističku reklamu

Američke televizijske kuće NBC i Foks njuz odbile su da emituju rasističku reklamu u izbornoj kampanji republikanaca i predsednika Donalda Trampa.

Reklama prikazuje Luisa Brakamontesa, dvaput deportovanog migranta koji je pre četiri godine ubio dvojicu policajaca u Kaliforniji. U reklami, on se povezuje sa migrantskim karavanom koji se kreće prema SAD-u, navodeći da je karavan pun opasnih kriminalaca kao što je Brakamontes.

Politički stručnjaci reklamu su uporedili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa izbornom kampanjom Džordža Buša starijeg 1988. i slučajem osuđenog ubice Vilija Hortona, koji je tada umanjio šanse demokratskog kandidata Majkla Dukakisa.

CNN je odbio da emituje spot, nazvavši ga rasističkim. Fejsbuk je objavio da je nemoguće kupiti oglasni prostor za video zapis na njihovoj stranici, ali da ga korisnici mogu objaviti. NBC je objavio reklamu u nedelju, ali su naknadno "uvideli osetljivost oglasa" i odlučili da prestanu sa emitovanjem.

Novinari su pitali Trampa kako komentariše to što poznate televizijske kuće odbijaju da emituju njegovu reklamu.

"Ne znam ništa o tome. Govorite mi nešto što ne znam. Imamo mnogo reklama i oglasa koji su itekako efikasni, sedeći prema brojkama kojima raspolažemo", rekao je Tramp novinaru koji je naveo da dosta ljudi smatra reklamu uvredljivom.

Danas se u SAD-u održavaju izbori za Kongres. Amerikanci biraju zastupnike u Kongresu i u gotovo svim parlamentima saveznih država, kao i guvernere 36 od 50 američkih saveznih država.

It is outrageous what the Democrats are doing to our Country. Vote Republican now! https://t.co/0pWiwCHGbh pic.twitter.com/2crea9HF7G

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 31, 2018

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.