Lavrentjev: Tuska ima odgovornost za razdvajanje ekstremista i opozicije u Idlibu

Izvor: Vostok.rs, 12.Sep.2018, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrentjev: Tuska ima odgovornost za razdvajanje ekstremista i opozicije u Idlibu

Specijalni predstavnik predsednika Rusije za rešavanje sirijske krize Aleksandar Lavrentjev izjavio je da odgovornost za razdvajanje ekstremista i predstavnika opozicije u sirijskoj provinciji Idlibu leži na Turskoj.

„Prema sporazumu postignutom pre godinu i po dana, provincija Idlib je zona odgovornosti Turske, učesnice astanskog procesa, i njena je obaveza da razdvoji militante i opozicionare“, rekao je Lavrentjev.


Prema njegovim rečima, pripadnici terorističkih grupa u regionu koriste civile kao živi štit što stvara probleme.


Juče su mediji preneli da je Generalštab Turske naložio svojim saveznicima iz naoružane opozicije na severu Sirije da podignu jedinice u stanje povišene borbene gotovosti zbog pogoršanja situacije u Idlibu. Kako se navodi, naređenje se odnosi na oko 50.000 pripadnika opozicione Slobodne sirijske armije.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RT: Borba do potpunog iskorenjivanja terorista u Siriji se mora nastaviti - Moskva

Izvor: Vostok.rs, 12.Sep.2018

Izvor: Vostok / RT. . "Pretpostavke" zapadnih medija i političara o katastrofi u Idlibu su neprihvatljive, s obzirom na sve napore Moskve i njenih partnera, kao i ranijih primera pomirenja u Siriji, saopštio je specijalni predstavnik predsednika Rusije za rešavanje sirijske krize Aleksandar...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.