Krimska delegacija u zvaničnoj poseti Srbiji

Izvor: Vostok.rs, 05.Dec.2019, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krimska delegacija u zvaničnoj poseti Srbiji

Krimska delegacija stigla je u Srbiju u zvaničnu posetu, rekao je za RIA Novosti predstavnik delegacije, šef odbora za javnu diplomatiju i međunarodne odnose krimskog parlamenta Jurij Hempel.
"Krimska delegacija stigla je u zvaničnu poseti Srbiji. Ovo je prva takva reprezentativna poseta zvaničnika Krima", rekao je Hempel. Prema njegovim rečima, u okviru dvodnevne posete biće održan niz zvaničnih sastanaka, uključujući političare i poslanike Srbije, kao i konferencija o uspostavljanju konstruktivnih odnosa između evropskih zemalja i Rusije i procesu priznavanja ishoda krimskog referenduma. Hempel je naglasio da su u sastavu delegacije predstavnici krimskog parlamenta i vlade, senator i poslanik Državne Dume sa Krima, kao i predstavnici nacionalnih zajednica poluostrva.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Krim poručio Srbiji: Ne odugovlačite

Izvor: B92, 06.Dec.2019, 10:27

Srbija ne bi trebalo da odugovlači s priznavanjem Krima kao dela Rusije, izjavio šef komiteta za narodnu diplomatiju i međunarodne odnose krimskog parlamenta...Prema rečima Jurija Gempelja, priznavanje Krima kao dela Ruske Federacije otvorilo bi nove perspektive u razvoju rusko-srpskih odnosa, preneo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.