Kremlj se nada dobrim odnosima s SAD, ali će razlike ostati

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jan.2017, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj se nada dobrim odnosima s SAD, ali će razlike ostati

Moskva je izrazila je nadu da će biti konstruktivnog dijaloga sa administracijom novog američkog predsednika Donalda Trampa, ali je i ukazala da će razlike ostati.

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov rekao je u intervjuu za državnu televiziju objavljenom danas da bi, međutim, bila "iluzija" očekivati da će američko-ruski odnosi biti lišeni nesuglasica.

Peskov je među izazovima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ukazao na složena pitanja kontrole naoružanja i kompleksnu sitauciju u Siriji.

Odnosi Rusije i SAD zahladneli su tokom mandata bivšeg američkog predsednika Baraka Obame, a tenzije su kulminirale posle pripajanja Krima 2014. godine i izbijanja sukoba ukrajinske vojske i proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine. Takođe je na kraju Obaminog mandata izbio skandal oko navoda o ruskom mešanju u američke izbore.

"Uspešan razvoj bilateralnih odnosa zavisiće od naše sposobnosti da se reše ove razlike kroz dijalog", rekao je Peskov. On je dodao da će Putin uskoro pozvati Trampa da mu čestita.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva se nada dobrim odnosima s Trampom

Izvor: N1 televizija, 21.Jan.2017

Moskva je izrazila je nadu da će biti konstruktivnog dijaloga sa administracijom novog američkog predsednika Donalda Trampa, ali je i ukazala da će razlike ostati...Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov rekao je za državnu televiziju da bi bila "iluzija" očekivati da će američko-ruski...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.