Kina:Spremni smo da sa Rusijom sagradimo pravedniji svetski poredak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2023, 14:10

Kina:Spremni smo da sa Rusijom sagradimo pravedniji svetski poredak

Kina je spremna da proširi stratešku saradnju sa Rusijom kako bi promovisala demokratizaciju međunarodnih odnosa i izgradila pravedniji i racionalniji svetski poredak, rekao je danas portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin.

"U novoj godini Kina je spremna da radi sa Rusijom na jačanju strateških veza i produbljivanju praktične saradnje kako bi doprinela unapređivanju demokratizacije međunarodnih odnosa, formiranju pravednijeg i racionalnijeg međunarodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poretka i olakšavanju izgradnju zajednice sa zajedničkom budućnosti za čovečanstvo", kazao je Vang, prenosi TAS S.

On je naglasio da su "pod strateškim vođstvom obe zemlje rusko-kineski odnosi krenuli novim putem harmoničnog suživota i obostrano korisne saradnje susednih zemalja".

Ranije ove nedelje, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da su odnosi Rusije i Kine trenutno na najvišem nivou u istoriji. On je opisao veze između dve zemlje kao poverljive, pragmatične, međusobno uvažene i zasnovane na balansu interesa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Peking: Spremni smo da zajedno sa Rusijom damo veći doprinos formiranju pravednijeg međunarodnog poretka

Izvor: Vostok.rs, 19.Jan.2023

Kina je u novoj godini spremna da zajedno sa Rusijom da veći doprinos formiranju pravednijeg međunarodnog poretka, rekao je na pres konferenciji portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Vang Venbin. „Pod strateškim vođstvom lidera dveju zemalja, odnosi Kine i Rusije krenuli su novim putem...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.