Keri: Rusija da prestane da bombarduje opoziciju u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Feb.2016, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Rusija da prestane da bombarduje opoziciju u Siriji

Rusija bi trebalo da prestane da bombarduje opozicione snage u Siriji sada kada su počeli mirovni pregovori na čelu sa UN, poručio je danas američki državni sekretar Džon Keri.

On je izrazio "izuzetno saosećanje" pred činjenicom da su opozicioni borci na meti napada Rusije, koja je bliski saveznik sirijskog predsednika Bašara al-Asada, ali nije rekao šta bi Vašington mogao da učini da zaustavi bombardovanje, prenosi Rojters.

"Počinjemo pregovore, seli >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << smo za sto i očekujemo prekid vatre", rekao je Keri posle sastanka zemalja koje se bore protiv Islamske države, a koji je održan u Rimu.

On je podsetio da su Rusi glasali za prekid vatre i podržali ga.

Izaslanik UN Stafan de Mistura juče je objavio formalni početak prvog pokušaja posle dve godine da se pregovorima okonča rat u Siriji, ali su i predstavnici opozicije i predstavnici vlade u međuvremenu rekli da pregovori zapravo nisu počeli te da borbe na terenu i dalje traju.

Istovremeno, komandant pobunjeničkih snaga je rekao da su ruske vazduhoplovne snage izvele teške udare kod Alepa, navodi britanska agencija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Keri: Rusija da prestane da bombarduje opoziciju u Siriji

Izvor: Blic, 02.Feb.2016

Rusija bi trebalo da prestane da bombarduje opozicione snage u Siriji sada kada su počeli mirovni pregovori na čelu sa UN, poručio je danas američki državni sekretar Džon Keri...On je izrazio "izuzetno saosećanje" pred činjenicom da su opozicioni borci na meti napada Rusije, koja je bliski saveznik...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.