Još jedan napad u Španiji, policija ubila četvoricu

Izvor: N1 televizija, 18.Avg.2017, 07:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan napad u Španiji, policija ubila četvoricu

Nakon što se kombi u četvrtak poslepodne zaleteo među ljude u Barseloni ubivši 13, i povredivši gotovo 100 osoba, u 1 sat nakon ponoći dogodio se novi, na sličan način izveden napad na šetalištu katalonskog gradića Kambrils, 118 km udaljenog od Barcelone, u kom je sedam osoba povređeno.

U novom napadu na šetalištu katalonskog turističkog gradića Kambrilsa, policija ubila četiri napadača, izvestila je španska državna televizija RTVE.

Kombi se pojavio >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << na šetalištu gazeći prolaznike, slično napadu koji se nekoliko sati ranije dogodio u oko 100 kilometara udaljenoj Barseloni. U vozilu je bilo pet osoba. Usledila je pucnjava u kojoj je policija ubila četiri osobe, a jednu ranila.

Osobe iz kombija imale su pojaseve s eksplozivom, pišu novine La Vanguardia. Na snimku koji je objavio RTVE čuje se glas nepoznatog muškarca koji viče "K...sinovi, imali su pojaseve s eksplozivom". Na snimku se vide i nepomična tela.

Cambrils je primorski gradić s oko 33.000 stanovnika u severoistočnoj pokrajini Kataloniji. Policija je preko društvene mreže Twitter pozvala stanovnike da ne izlaze iz kuća kako "ne bi došli u opasnost". Na snimcima objavljenim na RTVE čuje se pucnjava.

U četvrtak je oko 17.20 sati jureći kombi usmrtio je 13 osoba  a ozlijedio više od 100 u centru Barcelone. Za taj je napad odgovornost preuzeo ISIS, a kao razlog navela je učestvovanje Španije u međunarodnoj koaliciji protiv ove terorističke organizacije.

Terror in Cambrils: Zweite Auto-Attacke erschüttert Spanien - Polizei erschießt mutmaßliche Terroristen https://t.co/tZUQ24nBQl via @welt



Desalojan turistas d c. sant Pau cerca d #ramblas donde ha quedado la furgoneta de presuntos terroristas #Barcelonahttps://t.co/RLdVRQInJ7pic.twitter.com/Nf57DQ9dx5

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

U dva napada u Španiji stradalo 14 ljudi

Izvor: N1 televizija, 18.Avg.2017

Nakon što se kombi u četvrtak poslepodne zaleteo među ljude u Barseloni ubivši 13, i povredivši više od 100 osoba, noćas, u 1 sat posle ponoći, dogodio se novi, na sličan način izveden napad na šetalištu katalonskog gradića Kambrils, 118 km udaljenog od Barcelone, u kom je stradala jedna...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.