Izvor: B92, 27.Avg.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael: Potraga za nestalim detetom

Tel Aviv -- Desetine policajaca, ronilaca i podvodnih robota traži u reci Jarkon u Izraelu telo devojčice, nestale pre tri meseca.

Devojčicu Rouz Pizem je, kako se sumnja, ubio njen deda Roni Ron. Vest o nestanku devojčice objavljena je tek pre nekoliko dana, a deda je u međuvremenu priznao da je njeno telo stavio u kofer i bacio u reku.

Slučaj devojčice, rodom iz Francuske, za koju se veruje da je mrtva, šokirao je Izraelce i smatra se da je reč o jednom od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najužasnijih zločina u istoriji zemlje. Posebno je uznemirujuće što su za ubistvo osumnjičeni njeni rođaci.

Devojčicu je, prema izveštajima, ubio deda u svojim kolima, a potraga za njenim posmrtnim ostacima povedena je i u Nataniji, primorskom gradu severno od Tel Aviva, gde je, kako se veruje, devojčica ubijena.

Deda Ron živi s majkom devojčice, Mari-Šarlot Reno. I deda i majka su u pritvoru, produženom za još osam dana u utorak, kada je objavljena vest o nestanku deteta.

Deda, 45-godišnji Izraelac iz Natanije, priznao je ubistvo početkom ove nedelje. Policija sumnja da je dete ubijeno zbog teškoća koje su iskrsle u njenom odgajanju.

Majka nije osumnjičena za ubistvo, ali se pretpostavlja da se radi o činu s predumišljajem, u kome je ona pomagala.

Deda, kako se navodi, poriče da je to slučaj i policiji je rekao da ga je iznerviralo kada je devojčica na zadnjem sedištu auta glasno žvakala kolačić, pa je vikao na nju. Ona je tada, kako tvrdi, poludela, ometajući ga u vožnji, pa ju je udario.

Nastavio je da vozi, ali kada se posle izvesnog vremena dete nije oglašavalo, okrenuo se i shvatio da joj glava čudno stoji. Zaustavio je auto i video da dete ne diše, pa ga je uhvatila panika.

Majka kaže da ne zna ništa o ubistvu. Postoje, navodno, dokazi da je ona pomagala u skrivanju zločina.

Kada je saznala da je u toku potraga za detetom, pozvala je prijatelja tražeći da joj nabavi neko petogodišnje dete jer u protivnom Roniju preti zatvor.

Misli se da je majka zapravo tražila od dede Rona, svog ljubavnika, da se otarasi devojčice, mada se pretpostavlja da nije mislila na ubistvo.

Iako je dete, kako se veruje, umrlo u maju, policija je tek pre dve nedelja saznala da ga nema.

Prabaka Vivijen Jakov pisala je tada Nacionalnom savetu za decu da nije videla devojčicu otkako ju je deda Ron odveo iz njene kuće. Do tada se prabaka brinula o Rouz. O nestanku je obavešteno odeljenje za socijalnu zaštitu u Nataniji, koje se potom obratilo policiji.

Tek početkom sledeće nedelje zaključeno je da je devojčica ili oteta ili umrla.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deda osumnjičen za ubistvo unuke

Izvor: Kurir, 27.Avg.2008

TEL AVIV, 27. avgusta (Tanjug) - Desetine policajaca, ronilaca i podvodnih robota traži od jutros u reci Jarkon u Izraelu četvorogodišnju devojčicu Rouz Pizem, nestalu pre tri meseca, koju je, kako se sumnja, ubio njen deda Roni Ron. Vest o nestanku devojčice objavljena je tek pre nekoliko dana,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.