Iračanin ubio ćerku jer je htela da bude bombaš samoubica

Izvor: Blic, 24.Dec.2010, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iračanin ubio ćerku jer je htela da bude bombaš samoubica

BAGDAD - Jedan Iračanin je ubio 19-godišnju ćerku kada je otkrio da ju je regrutovala Al-Kaida kako bi bila bombaš-samoubica, saopštio je danas portparol policije.

Al-Kaida regrutuje žene za samoubilačke bombaške napade jer one lakše mogu da prođu policijske kontrole (čekpointe) noseći eksploziv ispod haljina.

Bombaši-samoubice su najsmrtonosnije oružje Al-Kaide u Iraku i njime je ubijeno više stotina civila i pripadnika iračkih snaga bezbednosti, podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je AP.

Ubijena devojka je pronađena juče kada je policija pretresla očevu kuću tražeći je zbog njenih veza sa Al-Kaidom.

Njen otac Nadžim al-Anbaki je priveden a tokom ispitivanja priznao je da je ubio ćerku Šalu, mesec dana pre toga, jer je saznao da namerava da se digne u vazduh u okviru bombaškog napada Al-Kaide.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.