Identifikovani saučesnici u eksploziji ruskog aviona?

Izvor: RTS, 24.Dec.2015, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Identifikovani saučesnici u eksploziji ruskog aviona?

Direktor Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandar Bortnikov kaže da je Rusija identifikovala grupe koje stoje iza eksplozije ruskog aviona u Egiptu kada je poginulo 224 osobe, prenosi "Rojters".
Bortnikov je novinarima rekao da je rad na tome u toku, kao i da istražitelje čeka veliki posao, prenosi Tas.

"Ne mogu ništa da kažem sa sigurnošću u ovom trenutku, ali približno znamo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << aktere koje su možda odgovorni za to", rekao je Bortnikov.
Avion sa 224 putnika i članova posade srušio se krajem oktobra u planinskoj oblasti na Sinaju, odmah posle poletanja iz Šarm el Šeika ka Rusiji.
Rusija i vlade sa Zapada su objavile da je "erbas A321" u vlasništvu ruske kompanije "Metrodžet" verovatno oborila bomba.
Džihadisti Islamske države su preuzeli odgovornost za taj napad, priznavši da su prokrijumčarili eksploziv u avion.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUS: Identifikovani odgovorni za eksploziju aviona

Izvor: B92, 24.Dec.2015

Moskva -- Rusija je identifikovala grupe koje stoje iza eksplozije ruskog aviona u Egiptu kada su poginule 224 osobe, prenosi Rojters..."Rad je u toku. Ne mogu ništa da kažem sa sigurnošću u ovom trenutku, ali približno znamo aktere koje su možda odgovorni za to", rekao je direktor Federalne službe...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.