RUS: Identifikovani odgovorni za eksploziju aviona

Izvor: B92, 24.Dec.2015, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUS: Identifikovani odgovorni za eksploziju aviona

Moskva -- Rusija je identifikovala grupe koje stoje iza eksplozije ruskog aviona u Egiptu kada su poginule 224 osobe, prenosi Rojters.

"Rad je u toku. Ne mogu ništa da kažem sa sigurnošću u ovom trenutku, ali približno znamo aktere koje su možda odgovorni za to", rekao je direktor Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnikov novinarima dodavši da istražitelje čeka veliki posao, navodi Tas.

Avion sa 224 putnika i članova posade srušio se krajem oktobra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u planinskoj oblasti na Sinaju, odmah posle poletanja iz Šarm el Sseika ka Rusiji.

Rusija i vlade sa Zapada su objavile da je "erbas A321" u vlasništvu ruske kompanije "Metrodžet" verovatno oborila bomba, a džihadisti Islamske države su preuzeli odgovornost za taj napad, priznavši da su prokrijumčarili eksploziv u avion.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.