Hrvatski navijači u pohodu na Vukovar /video/

Izvor: Blic, 03.Mar.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski navijači u pohodu na Vukovar /video/

Iako je bilo najavljeno da će na jučerašnji skup navijača fudbalskih klubova Dinama i Hajduka u „pohod na Vukovar" krenuti oko hiljadu ljudi, stiglo ih je oko dve i po hiljade. Na skup nisu došli samo „Bed blu bojsi" i „Torcida" već i navijači iz Dubrovnika, Šibenika, Zadra i Osijeka. Povod je bio huliganski napad maloletnika, koji su, noseći oznake kluba Crvena zvezda, kamenovali vukovarski Učenički dom 14. februara i vikali„Ovo je Srbija".

Skup >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fudbalskih navijača i ostalih građani koji su se okupili juče u Vukovaru i „mirno i dostojanstveno u mimohodu", kako su izvestili hrvatski elektronski mediji, obezbeđivalo je oko 500 pripadnika policije. Došlo je i do manjih razmirica između policije i nekolicine navijača, s obzirom na to da su neki bili u alkoholisanom stanju. Navijači su otišli do Kamenog križa, spomenika hrvatskim učesnicima borbi u Vukovaru 1991, da bi položili vence i odali poštu poginulima.

Ali, prema izveštajima novinara sa lica mesta, uz rodoljubive pesme mogle su se čuti i pesme: „Oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati!", pa i poklici: „Ubij, ubij Srbina!", i pesme posvećene Anti Gotovini, generalu Hrvatske vojske, koji se nalazi u Hagu. Govor kod Centralnog križa održao je i Petar Janjić Tromblon, „vukovarski branitelj". On je poručio da su fudbalski navijači svesni da u Vukovaru „neće biti moguć život u zajednici, sve dok određeni pripadnici srpske manjine ne priznaju hrvatsku državu".

Video zapis izveštaja Dnevnika HRT-a može da pogledate ovde.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.