Hakeri srušili veb-sajt Malezija erlajnza

Izvor: Press, 26.Jan.2015, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakeri srušili veb-sajt "Malezija erlajnza"

Hakeri povezani sa terorističkom grupom "Islamska država" (IS) srušili su sajt malezijske aviokompanije "Malezija erlajnz" (Malaysia Airlines), čije su dve letelice prošle godine doživele nesreće, javile su danas agencije.
Odgovornost za hakerski napad preuzela je grupa "Odred guštera“ (Lizard Squad) a posetioci internet-stranice aviokomanije našli su na stranici fotografiju aviona sa logotipom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << te kompanije i guštera u fraku, sa cilindrom, monoklom i lulom, kao i sa natpisom "Greška 404. Avion nije pronađen".

Takođe, bilo je napisano i "Hakovao Odred guštera - zvanično saopštenje Sajberkalifata. IS će pobediti!".

Sajt je bio oboren najmanje sedam sati, navodi Asošijeted pres, dok Bi-Bi-Si (BBC) ističe da hakeri nisu objašnjavali motive napada.

U martu prošle godine "boing-777" Malezija erlajnza nestao je nad Indijskim okeanom sa 239 putnika i članova posade i još nije pronađen, a jula 2014. letelica te kompanije oborena je iznad Donjecke oblasti na istoku Ukrajine, kada je poginulo 298 osoba.

Kompanija je izjavila da su sačuvani podaci putnika i informacija o rezervisanim kartama, navodi AP.

"Taj privremeni prekid nije uticao na rezervisanje karate, podaci klijenata su bezbedni" navela je "Malezija erlajnz".

"Odred guštera" prošle godine tvrdio je da je napao Sonijevu internet mrežu "Plej stejšn" (PlayStation) i Majkrosoftov "Eks boks" (Xbox) sajt, podseća američka novinska agencija.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

NAPAD HAKERA: Islamska država srušila Fejsbuk i Instagram!

Izvor: Kurir, 27.Jan.2015, 10:03

Iza napada na te sajtove stoje hakeri iz grupe "Lizard skvod", povezane sa terorističkom grupom "Islamska država" (IS), koji su juče srušili sajt malezijske aviokompanije "Malezija erlajnz"..Sajtovima popularnih društvenih mreža Fejsbuk i Instagram jutros nije moglo da se pristupi širom sveta...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.