Izvor: Blic, 23.Maj.2016, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski brod počeo potragu za crnom kutijom egipatskog aviona

Francuska mornarica saopštila je danas da je jedan od njenih brodova stigao na mesto pada aviona egipatske avio-kompanije Idžipter (EgyptAir) da pomogne u potrazi za crnom kutijom letelice i snimcima razgovora vođenih tokom leta.

French ship to join hunt for EgyptAir jet’s black boxes https://t.co/bqWInVzLlX pic.twitter.com/gpDmHsvKG2

Brod dugačak 80 metara isplovio je u petak iz Tulona i opremljen je sonarom ili podvodnim električnim lokatorom koji može da detektuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zvuke na podvodnim lokacijama, što će omogućiti pronalaženje uređaja sa snimcima glasova iz kokpita nastalih tokom leta.

A submarine is searching for the black boxes that could reveal cause of EgyptAir plane crash https://t.co/zNjgo9iNao https://t.co/gvDHM42I1N

Pročitajte još:

Pretraga će se vršiti između egipatskog grada Aleksandrije i grčkog ostrva Krita, gde je dubina mora između 2.440 i 3.050 metara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MS804: I francuska mornarica u potrazi za crnom kutijom

Izvor: B92, 23.Maj.2016

Pariz -- Francuska mornarica saopštila je da je jedan od njenih brodova stigao na mesto pada egipatskog aviona da pomogne u potrazi za crnom kutijom...Brod dugačak 80 metara isplovio je u petak iz Tulona i opremljen je sonarom ili podvodnim električnim lokatorom koji može da detektuje zvuke na podvodnim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.