MS804: I francuska mornarica u potrazi za crnom kutijom

Izvor: B92, 23.Maj.2016, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MS804: I francuska mornarica u potrazi za crnom kutijom

Pariz -- Francuska mornarica saopštila je da je jedan od njenih brodova stigao na mesto pada egipatskog aviona da pomogne u potrazi za crnom kutijom.

Brod dugačak 80 metara isplovio je u petak iz Tulona i opremljen je sonarom ili podvodnim električnim lokatorom koji može da detektuje zvuke na podvodnim lokacijama, što će omogućiti pronalaženje uređaja sa snimcima glasova iz kokpita nastalih tokom leta.

Pretraga će se vršiti između egipatskog grada Aleksandrije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i grčkog ostrva Krita, gde je dubina mora između 2.440 i 3.050 metara.

Avion "erbas A320" sa 66 ljudi egipatske kompanije "Idžipter" se u noći između srede i četvrtka srušio u Sredozemno more, severno od Aleksandrije.

Ustanovljeno je da je avion emitovao poruke, koje ukazuju da je u avionu bilo dima neposredno pre prekida prenosa podataka.

Pronađeni su delovi olupine, ličnog prtljaga putnika i ljudski ostaci u Mediteranu oko 290 kilometara severno od Aleksandrije, ali ne i crne kutije.

Avioni i brodovi iz Egipta i još pet zemalja nastavljaju da pretražuju šire područje Sredozemnog mora.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I francuska mornarica u potrazi za crnom kutijom iz egipatskog aviona

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Maj.2016

PARIZ - Francuska mornarica saopštila je da je jedan od njenih brodova stigao na mesto pada egipatskog aviona da pomogne u potrazi za crnom kutijom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.