Egipat: Vojska ubila najmanje 100 islamista

Izvor: Studio B, 01.Jul.2015, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat: Vojska ubila najmanje 100 islamista

Najmanje 100 islamista poginulo je u sukobu sa vojskom na Severnom Sinaju, nakon što su ekstremisti napali vojni kontrolni punkt, saopštila je danas generalna komanda egipatskih oružanih snaga.

U sukobu je poginulo i 17 egipatskih vojnika, uključujući četvoricu oficira, a ranjeno je njih 13, navodi se u saopštenju vojske, prenosi Rojters.

Odgovornost za napad preuzela je egipatska islamistička grupa Sinajska provincija, povezana sa Islamskom državom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
Predstavnici vojske naveli su da da su islamisti organizovali simultane napade na vojne kontrolne punktove na Sinaju, a gađano je najmanje šest punktova, južno od grada Šeik Zuveid, prenose agencije.

Napadi su usledili samo dva dana posle atentata na državnog tužioca u Kairu.

Predsednik Egipta Abdel Fatah el Sisi obećao je da će pojačati dvogodišnje napore na slamanju islamističkih grupa.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Egipat: Vojska ubila najmanje 100 islamista

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2015

Najmanje 100 islamista poginulo je u sukobu sa vojskom na Severnom Sinaju, nakon što su ekstremisti napali vojni kontrolni punkt, saopštila je danas generalna komanda egipatskih oružanih snaga...U sukobu je poginulo i 17 egipatskih vojnika, uključujući četvoricu oficira, a ranjeno je njih 13, navodi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.