Doneta odluka: Bičovanje ili kamenovanje za one koji prevare partnera

Izvor: Press, 25.Nov.2013, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doneta odluka: Bičovanje ili kamenovanje za one koji prevare partnera

Ova kazna za preljubnike koji su u braku i bičevanje za prestupnike koji nisu u bračnoj zajednici uvršteni su u nacrt reforme krivičnog zakonika u Avganistanu, za koju je zaduženo ministarstvo pravde.

"Žene i muškarci koji počine preljubu biće kažnjeni na jedan od ovih načina, u zavisnosti od okolnosti: bičevanje ili kamenovanje na smrt", piše u članu 21.

U članu 23 se precizira da kamenovanje treba da bude javno.

Direktor "Hjuman rajts voča" za Aziju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Bred Adams kaže da je šokantno da 12 godina posle pada talibanskog režima Karzaijeva vlada razmatra da ponovo uvede kažnjavanje kamenovanjem.

"Predsednik Karzai treba da pokaže bar elementarno poštovanje ljudskih prava i odbaci ovaj predlog bez razmišljanja", kaže Adams.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.