DF najavio razgovore sa građanima Crne Gore i nove proteste

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2015, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DF najavio razgovore sa građanima Crne Gore i nove proteste

Predstavnici crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta najavili su danas da će razgovarati sa građanima širom Crne Gore i održati nove proteste do ispunjenja krajnjeg cilja - pada sadašnje i formiranja prelazne vlade koja bi pripremila nove izbore, prenose lokalni mediji.

Kako je poručio lider Nove srpske demokratije i funkcioner Demokratskog fronta Andrija Mandić, nastavljaju borbu za koju, kaže, imaju razrađen plan koji će biti predstavljen građanima u svim crnogorskim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << opštinama narednih dana.

Nakon obilaska terena i razgovora sa građanima, organizovaćemo nove proteste, ističe Mandić i navodi da će građanima predočiti kako da se njihova "operacija privede kraju", da se ispune ciljevi koje su postavili i na velikom skupu u Podgorici konačno dovedu "tu stvar do kraja".

"Imamo razrađen i konkretan plan koji će biti predstavljen građanima u gotovo svim opštinama", kaže funkcioner DF-a, prenosi portal Radio televizije Crne Gore.

Na pitanje da li postoji plan do kada treba da bude održan taj novi veliki protest, Mandić je odgovorio da će tu odluku doneti u direktnom razgovoru sa građanima.

Crnogorski premijer Milo Ðukanović izjavio je danas da protesti Demokratskog fronta nisu pretnja stabilnosti zemlje i ocenio da opozicija želi da nasilno preuzme vlast.

Ðukanović, koji se nalazi u posete Sloveniji, istakao je i da razume nezadovoljstvo građana, ali i da je Crna Gora u situaciji kada afirmiše nove vrednosti u koje mnogi ljudi još ne veruju.

"Crna Gora je spremna da brani svoje institucije, pa ni opozicija, ni savetodavci sa strane neće je smetnuti sa tog kursa", jasan je predsednik vlade, uz napomenu da je na osnovu poruka sa protesta, kao i ruskih saopštenja, jasan strani upliv i uticaj.

Prethodno, nakon subotnjih protesta dela opozicije, Ðukanović je ocenio da neredi u Podgorici predstavljaju pokušaj destabilizacije zemlje koja očekuje članstvo u NATO savezu.

Premijer smatra da je reč o pokušaju ugrožavanja ustavnog poretka Crne Gore, s jasnom ambicijom da dođe do nasilne smene vlasti i do revizije strateškog pravca državne politike.

Pored pričinjenje materijalme štete, tokom demonstracija je poveđeno 29 policijskih službenika, medicinsku pomoć zatražilo je 26 građana, a 10 osoba privedeno je zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.