DAJE OSTAVKU PA KAKO BUDE: Der Lejen odlučila

Izvor: Mondo, 15.Jul.2019, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAJE OSTAVKU PA KAKO BUDE: Der Lejen odlučila

Kandidat za predsednicu Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, najavila je danas da će podneti ostavku na funkciju ministarke odbrane Nemačke, bez obzira na ishod sutrašnjeg glasanja u Evropskom parlamentu.

Foto: Screeenshot/Youtube/ntv Nachrichten

"Sutra ću zatražiti poverenje Evropskog parlamenta. Bez obzira na ishod, u sredu ću se povući sa mesta ministarke odbrane kako bih svom snagom služila Evropi", napisala je der Lajen na Twitteru.

KONAČNO >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << DOGOVOR: Predloženi vodeći funkcioneri EU

Kancelarka Angela Merkel je izjavila da poštuje njenu odluku, i da je jasno da je donela odluku o novoj fazi svog života.

Merkel je dodala ostalo ostaje da se vidi i kako će se završiti tesno glasanje u Evropskom parlamentu i ko će biti novi nemački ministar odbrane.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

URSULA PODNOSI OSTAVKU, MERKELOVA JE PODRŽALA: Odlazi iz fotelje ministra odbrane Nemačka bez obzira da li će je izabrati za predsednicu EK!

Izvor: Kurir, 15.Jul.2019

Kandidatkinja za predsednicu Evropske komisije Ursula fon der Lajen najavila je danas da će podneti ostavku na funkciju ministarke odbrane Nemačke, bez obzira na ishod sutrašnjeg glasanja u Evropskom parlamentu, a kancelarka Angela Merkel je izjavila da poštuje njenu odluku.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.