Čudo: U Đenovićima se ukazala Bogorodica u posečenom bagremu

Izvor: Press, 03.Apr.2014, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudo: U Đenovićima se ukazala Bogorodica u posečenom bagremu

Drvo je odsečeno da bi se obnovilo i sada je već ograđeno, a prolaznici povremeno svraćaju da se uvere u priču meštana i ostavljaju cveće. Na preseku drveta se zaista vidi "crtež", ali da li je stvarno reč o liku Bogorodice teško je utvrditi, preneo je lokalni radio Jadran.
Bagrem je, inače, veoma stara biljna vrsta. Postoji predanje da je od grana i lišća bagrema bio načinjen venac na Hristovoj glavi. To bagremu daje poseban značaj.
Kod Arabljana, na primer, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << bagrem se koristio kao građa za tron i krunu samog Spasitelja. Smatralo se da su bodlje na granama bagrema simbolizovale zrake sunca, kao i na samom Hristovom vencu.Prema predanjima, od bagremovog drveta je napravljena Nojeva barka, a u zapadnoj masoneriji, bagrem predstavlja zalog uskrsnuća i besmrtnosti.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.