Crni pojas preporuka  za karijeru

Izvor: Blic, 04.Feb.2010, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crni pojas preporuka za karijeru

Rukovodeće funkcije u ruskim koncernima često zauzimaju nosioci crnog pojasa u džudou ili karateu, a mnogi od onih koji su svojevremeno učili borilačke veštine s Vladimirom Putinom, aktuelnim premijerom Rusije, izgradili su lepe karijere u politici i ekonomiji.

Kada je ruski gigant „Gasprom" u maju 2008. prodao pet ćerki kompanija, koje su se bavile izgradnjom gasovoda, praktično po početnoj ceni, skoro niko nije znao ko se krije iza tog ugovora. Kako se kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ispostavilo, kupac je bio direktor „Strojgasmontaža", čiji je vlasnik Arkadij Rotenberg, piše nemački „Velt". Uspon u karijeri Rotenberga počeo je onda kada je njihov drugar iz mladosti počeo da gradi karijeru u Moskvi. Reč je o Putinu. Oni su se upoznali u sportskom klubu - Rotenberg je tu radio kao trener, a mlađani Volođa Putin je trenirao džudo.

Pogled na kormilare ruske politike i ekonomije omogućava nam da kažemo da borilačko umeće do dan-danas nije izgubilo na aktuelnosti. Putin ima crni pojas u džudou, šef ministarstva za prirodne resurse Jurij Trutnjev u karateu, a predsednik Čečenije Ramzan Kadirov upražnjava boks.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.