Đedovićeva: Rafinerija u Smederevu biće gotova za otprilike četiri godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2024, 10:07

Đedovićeva: Rafinerija u Smederevu biće gotova za otprilike četiri godine

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je da je Okvirni sporazum o projektu izgradnje rafinerije nafte u Smederevu između Vlade Srbije i China Energy International Groupe potpisan na period važenja od dve godine, a da se vreme koje će biti potrebno za izgradnju i puštanje u rad nove rafinerije procenjuje na otprilike četiri godine od dana dobijanja građevinske dozvole.
Ministarka je u razgovoru za današnju "Politiku" istakla da je ukupna investicija vredna blizu 2,4 milijarde evra.
"U rafineriji se planira direktno angažovanje 700 stalno zaposlenih i posredno angažovanje 2.400 radnika. Vlasnik i operater će biti jedna kineska naftna kompanija", rekla je Đedovićeva....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đedović Handanović: Rafinerija u Smederevu biće izgrađena po najvišim ekološkim standardima

Izvor: Danas, 17.Maj.2024

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović rekla je da će rafinerija u Smederevu biti izgrađena po najvišim ekološkim standardima.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.