Čvršća saradnja sa Kinom u oblasti nauke i tehnologije: Srpski istraživači u svemirskim programima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2024, 10:07

Čvršća saradnja sa Kinom u oblasti nauke i tehnologije: Srpski istraživači u svemirskim programima

Od Kine koja mnogo ulaže u razvoj nauke, zbog čega se i tehnologija u toj zemlji brzo razvija, može se puno naučiti, pa Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja ima strateške projekte koje otvara za naše naučnike, da se povežu sa odgovarajućim institutima i fakultetima u Kini te da zajedno rade na projektima od biotehnologije do veštačke inteligencije, izjavila je danas resorna ministarka Jelena Begović.
Govoreći o memorandumima potpisanim sa Kinom, ona je za RTS rekla da je reč o tri memoranduma, od kojih su prva dva vezana za kinesku agenciju za istraživanje svemira i naše uključivanje u to kako svemir iskoristiti u mirnodopske svrhe za istraživanje, za razvoj tehnologije i razvoj inovacija.
"Jedan...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Begović: Povezujemo se sa Kinom u oblasti razvoja nauke i tehnologije

Izvor: Blic, 17.Maj.2024

Od Kine koja mnogo ulaže u razvoj nauke, zbog čega se i tehnologija u toj zemlji brzo razvija, može se puno naučiti, pa Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja ima strateške projekte koje otvara za naše naučnike, da se povežu sa odgovarajućim institutima i fakultetima u Kini i da zajedno rade...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.