Ciklon Debi u Australiji, hiljade napustile domove

Izvor: RTS, 27.Mar.2017, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ciklon "Debi" u Australiji, hiljade napustile domove

Hiljade Australijanaca evakuisane su pre zore zbog veoma jakog ciklona koji je pogodio Kvinslend, dostigavši snagu od 300 kilometara na sat.
Premijerka države Kvinslend Anastasija Palasčuk izjavila je da je evakuisano oko 3.500 stanovnika, dok su zvaničnici još 2.000 građana savetovali da se evakuišu, dodajući da je evakuacija teža kada se vreme pogorša, prenosi Rojters.

Zbog oluje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su zatvorene luke, rudnici, aerodrom u Taunsvilu, dok su otkazani svi letovi u ponedeljak i utorak.
Palasčukova je upozorila i da je to najjača oluja koja je pogodila tu državu od 2011. godine.
Ciklon "Debi" klasifikovan je kao uragan četvrte kategorije. Cikloni pete kategorije smatraju se najjačima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog ciklona Debi evakuacija hiljada Australijanaca

Izvor: B92, 27.Mar.2017

Sidnej -- Hiljade Australijanaca evakuisano je pre zore zbog veoma jakog ciklona koji je pogodio Kvislend i koji je dostigao snagu od 300 kilometara na sat...Premijerka države Kvinslend Anastasija Palasčuk izjavila je da je evakuisano oko 3.500 stanovnika, dok su zvaničnici savetovali još 2.000 građana...

Nastavak na B92...

CIKLON DEBI POGODIO AUSTRALIJU: Hiljade ljudi evakuisano (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 27.Mar.2017

Hiljade Australijanaca evakuisano je danas, pre zore zbog veoma jakog ciklona koji je pogodio Kvislend, i koji je dostigao snagu od 300 kilometara na sat...Premijerka države Kvinslend Anastasija Palasčuk izjavila je da je evakuisano oko 3.500 stanovnika, dok su zvaničnici savetovali još 2.000 građana...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.