Broj stranih turista u Tunisu manji za 20 odsto zbog terorističkih napada

Izvor: Blic, 21.Sep.2015, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj stranih turista u Tunisu manji za 20 odsto zbog terorističkih napada

Broj stranih turista u Tunisu smanjen je za osam meseci tekuće godine za 20 odsto, na četiri miliona, posle dva islamistička napada u kojima je stradalo na desetine zapadnih turista, izjavila je danas tunižanska ministarka za turizam, Salma Lumi.

Od tih napada, u Tunisu je na snazi vanredno stanje, a nivo bezbednosti je povećan oko turističkih odmarališta, javlja Rojters.

- Od početka godine do 10. septembra, broj turista je smanjen na četiri miliona, u poredjenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa pet miliona turista koliko je u istom periodu prošle godine posetilo Tunis - izjavila je ministarka za turizam.

Pojedini hoteli su zatvorili svoja vrata, a strane turističke agencije otkazale putničke aranžmane i krstarenja. Španski lanac hotela Riu takođe je saopštio danas da razmatra svoje prisustvo u Tunisu.

- Tri hotela koja vodimo će tokom zimskih meseci biti zatvorena, i preostaje nam još da razgovaramo sa vlasnicima drugih hotela koje vodimo kako bismo videli šta možemo učiniti - rekao je portparol hotelskog lanca Riu, koji upravlja sa deset hotela u Tunisu.

Turistički sektor čini oko 7,0 odsto BDP-a Tunisa, koji je nedavno snizio projekciju rasta privrede za ovu godinu na 0,5 odsto sa ranije očekivanih 3,0 odsto.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tunis u panici - odlaze turisti i hotelijeri

Izvor: B92, 21.Sep.2015

Broj stranih turista u Tunisu smanjen je za osam meseci ove godine za 20 odsto, posle dva islamistička napada u kojima je stradalo na desetine zapadnih turista...Od tih napada, u Tunisu je na snazi vanredno stanje, a nivo bezbednosti je povećan oko turističkih odmarališta, javlja Rojters..."Od početka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.