Izvor: RTS, 09.Jan.2022, 00:48

Obrušila se stena u Brazilu – najmanje sedmoro poginulih i devet teško povređenih

Najmanje sedam osoba je poginulo, devet je zadobilo teške, a više od 30 lakše povrede kada se stena survala na motorne čamce ispod vodopada na jugoistoku Brazila, saopštila je lokalna vatrogasna služba.
Kameni blok se iznenada odvojio od kanjona i srušio na više čamaca, a pri tome izazvao ogroman talas iznad jezera Furnas u regionu Kapitolio, u državi Minas Žerais, saopštile su lokalne vlasti, prenosi Rojters.

Stravičan snimak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji kruži društvenim mrežama prikazuje trenutak kada se veliki blok kamenja ruši u vodu, a najmanje jedan čamac je tom prilikom potonuo.
Vlasti su saopštile da vatrogasci i ronioci tragaju za još tri osobe za koje se veruje da su nestale.
Potvrđeno je da su najmanje 32 osobe povređene u toj nesreći, a među njima 23 osobe su zbrinute u Santa Kasa de Kapitolio sa lakšim povredama i već su pušteni iz bolnice, navodi AP.
Jezero Furnas, poznato i kao "Minasovo more", predstavlja popularno turističko mesto u oblasti udaljenoj oko 420 kilometara severno od Sao Paula.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osvanuo snimak obrušavanja stene u Brazilu: Najmanje 5 osoba poginulo, 20 nestalo VIDEO

Izvor: B92, 09.Jan.2022

Najmanje pet osoba je poginulo, 20 se vodi kao nestalo, a devet je teško povređeno kada se stena survala na motorne čamce ispod vodopada na jugoistoku Brazila...Kameni blok se iznenada odvojio od zida kanjona i srušio na više čamaca, a pri tome izazvao ogroman talas iznad jezera Furnas u regionu...

Nastavak na B92...

UŽAS U BRAZILU! Stena se SURVALA na čamce, PET OSOBA POGINULO - traga se za 20 nestalih (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jan.2022

Kameni blok se iznenada odvojio od zida kanjona i srušio na više čamaca...Najmanje pet osoba je poginulo, 20 se vodi kao nestalo, a devet je teško povređeno kada se danas stena survala na motorne čamce ispod vodopada na jugoistoku Brazila, saopštila je lokalna vatrogasna služba...Kameni blok...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.