UŽAS U BRAZILU! Stena se SURVALA na čamce, PET OSOBA POGINULO - traga se za 20 nestalih (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jan.2022, 10:43

UŽAS U BRAZILU! Stena se SURVALA na čamce, PET OSOBA POGINULO - traga se za 20 nestalih (VIDEO)

Kameni blok se iznenada odvojio od zida kanjona i srušio na više čamaca.

Najmanje pet osoba je poginulo, 20 se vodi kao nestalo, a devet je teško povređeno kada se danas stena survala na motorne čamce ispod vodopada na jugoistoku Brazila, saopštila je lokalna vatrogasna služba.

Kameni blok se iznenada odvojio od zida kanjona i srušio na više čamaca, a pri tome izazvao ogroman talas iznad jezera Furnas u regionu Kapitolio, u državi Minas Žerais, saopštile >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su lokalne vlasti.

A Big block of rock from one of the canyons of Capitólio, in Minas Gerais, Brazil, broke free and hit at least two speedboats that were moored in Lake Furnas.

Firefighters from Minas Gerais were called to the region. Pray 🙏🏼 pic.twitter.com/NEbRPt6cOT

— Kennia Wiswesser 🇺🇸🇧🇷 (@KWiswesser) January 8, 2022

Snimak koji kruži društvenim mrežama prikazuje trenutak kada se veliki blok kamenja ruši u vodu, a najmanje jedan čamac je tom prilikom potonuo.

Varios fallecidos y muchos heridos en este desprendimiento en un lago del estado de Minas Gerais de Brazil: pic.twitter.com/bFF0qOW9gX

— Bernat Castro 🦊 (@Berlustinho) January 8, 2022

Vlasti su saopštile da vatrogasci i ronioci tragaju za 20 osoba za koje se veruje da su nestale.

Potvrđeno je da su najmanje 32 osobe povređene u toj nesreći, a među njima 23 osobe su zbrinute u Santa Kasa de Kapitolio sa lakšim povredama i već su pušteni iz bolnice.

Jezero Furnas, poznato i kao "Minasovo more", predstavlja popularno turističko mesto u oblasti udaljenoj oko 420 kilometara severno od Sao Paula.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U odronu stene u jezero u Brazilu 10 poginulih i 32 povređenih

Izvor: VOA, 09.Jan.2022

Visoka kamena ploča odlomila se sa litice i srušila se na čamce koji plutaju u blizini vodopada na brazilskom jezeru u subotu, a zvaničnici su rekli da je najmanje šest osoba poginulo. Edgard Estevo, komandant Državne vatrogasne službe Minas Žeraisa, rekao je na konferenciji za novinare da...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.