Dodik: Srpskoj predstoji još jedna borba - da se oslobodi BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2024, 12:43

Dodik: Srpskoj predstoji još jedna borba - da se oslobodi BiH

Republika Srpska obeležava današnji Dan pobede nad fašizmom u okviru kojeg je organizovan marš "Besmrtnog puta".
Učesnici marša su na Trgu palih boraca položili vence na Spomenik žrtvama fašizma. Tokom marša učesnici su nosili fotografije svojih predaka, učesnika borbe protiv fašizma u Drugom svetskom ratu. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je rekao da Srpskoj predstoji još jedna borba, a to je da se, kako je rekao, oslobodi od BiH.
Poručio je da je sloboda ono što objedinjava srpski narod u celini.
"Pobeda nad fašizmom je trajna i ne može da bude zamenjena nekim drugim terminom", naveo je Dodik.
Istakao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Povodom Dana pobede nad fašizmom ‘Marš besmrtnog puka’ u Banjaluci

Izvor: Danas, 09.Maj.2024

U Banjaluci je povodom Dana pobede nad fašizmom održan marš "Besmrtnog puka" u kojem su učestvovali predstavnici SUBNOR-a i mnogi građani s uramljenim fotografijama predaka koji su izgubili život u Drugom svetskom ratu i prisustvovali polaganju venaca na Trgu palih boraca.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.