Izvor: Vesti-online.com, 14.Apr.2012, 05:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bil Gejts: Voda iz WC-a kao voda za piće

Bil Gejts finansira inovaciju koja bi mogla bi da pomogne hiljadama ljudi širom sveta koji žive u područjima sa zagađenom vodom ili sa veoma malim zalihama pijaće vode.

Kako piše ''Russia today'', Sara Harding, ekspert za nanotehnologiju sa univerziteta u Mančesteru kaže da se manipulacijom atoma u materiji voda iz toaleta može ponovo konvertovati u vodu koja je bezbedna za piće.

Iako rezultat možda neće biti baš flaširana mineralna voda, naučnici ističu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da bi za ljude koji žive u područjima sa zagađenom vodom predstavljala bitnu razliku između života i smrti.

Bil Gejts je već uložio 100.000 dolara u ovaj projekat, a ukoliko naučnici dokažu da je pretvaranje otpadne vode u pijaću izvodljivo, naredne godine će dobiti od njega ceo milion dolara za dalja istraživanja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.