Izvor: RTS, 03.Okt.2021, 16:07

Avion pao na zgradu u Milanu, osmoro poginulih

U blizini stanice metroa San Donato u Milanu, srušio se mali turistički avion nakon što je, po rečima svedoka, počeo da gori jedan motor. Svih osmoro ljudi u avionu, među kojima i jedno dete, izgubili su život.
Avion, koji je poleteo sa aerodroma Linate u Milanu ka Sardiniji, srušio se na praznu zgradu u izgradnji i parkingu na više spratova za autobuse.

Na mestu nesreće je izbio požar u kome je izgoreo ne samo avion, već i deo zgrade, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao i parkirani automobili.
Dva člana posade, kao i šestoro putnika je poginulo.
Pilot je, prema nezvaničnim informacijama, imao nemačko državljanstvo, a među putnicima je bio jedan francuski državljanin.

U toku je identifikovanje žrtava, a nacionalna agencija za sigurnost letova otvorila je istragu o nesreći.
Prema poslednjim podacima avion PC-12, identifikacionog broja YR-PDV, poleteo je sa aerodroma Linate u Milanu u 13.04 sati ka Olbiji.
Avion je pao na zgradu i zapalio se. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.