Avganistan: Ubijen vojnik SAD, dvojica ranjena

Izvor: B92, 06.Jan.2016, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avganistan: Ubijen vojnik SAD, dvojica ranjena

Kabul -- Najmanje jedan američki vojnik je ubijen, a dvojica su ranjena na jugu Avganistana gde se vode žestoke borbe između vladinih snaga i talibana.

"Jedan američki vojnik je preminuo od rana zadobijenih tokom operacija kod Mardže u provinciji Helmand. Još dva američka vojnika su ranjena", naveo je brigadni general Vilson Šofner, prenosi Rojters.

Prethodno je NBC javio, pozivajući se na neimenovane izvore Pentagona, da su se pripadnici trupa za specijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << operacije bili izloženi vatri minobacača i pešadijskog oružja.

U prvim vestima je, takođe, javljeno da je pored vojnog helikoptera koji je doleteo da bi evakuisao ranjenike, eksplodirala je minobacačka granata, pa nije mogao ponovo da uzleti.

Američki vojni portparol pukovnik Majkl Lohorn izjavio je za Rojters da je jedan vojni helikopter vojske SAD bezbedno sleteo u Mardžu, u pokrajini Helmand, nakon što je imao "mehaničke probleme", ali je istakao da nije oboren.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.