Utorak, 05.01.2016.

23:50

Avganistan: Ubijen vojnik SAD, dvojica ranjena

Najmanje jedan američki vojnik je ubijen, a dvojica su ranjena na jugu Avganistana gde se vode žestoke borbe između vladinih snaga i talibana.

Izvor: Tanjug

Default images

"Jedan američki vojnik je preminuo od rana zadobijenih tokom operacija kod Mardže u provinciji Helmand. Još dva američka vojnika su ranjena", naveo je brigadni general Vilson Šofner, prenosi Rojters.

Prethodno je NBC javio, pozivajući se na neimenovane izvore Pentagona, da su se pripadnici trupa za specijalne operacije bili izloženi vatri minobacača i pešadijskog oružja.

U prvim vestima je, takođe, javljeno da je pored vojnog helikoptera koji je doleteo da bi evakuisao ranjenike, eksplodirala je minobacačka granata, pa nije mogao ponovo da uzleti.

Američki vojni portparol pukovnik Majkl Lohorn izjavio je za Rojters da je jedan vojni helikopter vojske SAD bezbedno sleteo u Mardžu, u pokrajini Helmand, nakon što je imao "mehaničke probleme", ali je istakao da nije oboren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: