Amerikanci ranije upozorili na nedostatke Boinga 777

Izvor: Press, 13.Mar.2014, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci ranije upozorili na nedostatke Boinga 777

Dok se traga za nestalim avionom, u javnost su dospele informacije da su američke vazduhoplovne vlasti (FAA) naložile avio-kompanijama da poprave potencijalni defekt na avionu Boing 777 koji izaziva eventualno pucanje trupa ili nagli gubitak pritiska.

U svojevrsnoj direktivi FAA od 18. septembra prošle godine, avio-kompanijama se daje rok da do 9. aprila "otkriju i poprave nedostatke koji mogu izazvati pucanje trupa ili koroziju, jer bi neotklanjanje kvara moglo da dovede avion >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u rizik od nagle dekompresije i gubitka strukturalnog integriteta letelice", piše "Dejli mejl".
Nakon što je jedna aviokompanija prijavila da su na jednom avionu starom 14 godina primećena slična oštećenja, pregledano je još 42 aviona starosti od šest do 16 godina i na njima utvrđeno da je na nekim mestima došlo do korozije.

Direktiva federalnih vazduhoplovnih vlasti odnosila se na modele Boinga 777, a ne na Boing 777-200ER što je zapravo model nestalog malezijskog aviona.

Eksperti spekulišu da bi eventualni kvar letelice mogao da bude uzrok nestanka malezijskog aviona u subotu sa 239 ljudi.

Analitičari navode da je eventualni gubitak pritiska u avionu mogao da izazove gubitak orijentacije pilota i skretanje sa kursa i tako dovede do konfuzije o tome gde se avion nalazi.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Amerikanci upozorili na nedostatke nestalog malezijskog aviona

Izvor: Telegraf.rs, 13.Mar.2014

Američke vazduhoplovne vlasti naložile su pre šest meseci avio-kompanijama da poprave potencijalni defekt na avionu Boing 777 koji izaziva eventualno pucanje trupa ili nagli gubitak pritiska.

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.