Ambasador Srbije u Francuskoj: Među povređenima i žrtvama u Nici nema srpskih državljana

Izvor: Blic, 15.Jul.2016, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Srbije u Francuskoj: Među povređenima i žrtvama u Nici nema srpskih državljana

Ambasador Srbije u Francuskoj Rajko Ristić izjavio je danas da među povređenima i nastradalima u terorističkom napadu u Nici, prema dosadašnjim informacijama nema srpskih državljana.

"Ambasada (Srbije) je u stalnom kontaktu sa francuskim organima. Prema dosadašnjim podacima među povređenima i nastradalima nema srpskih državljana, ali ti podaci nisu konačni. Identifikacija je u toku. Nadamo se da će tako i ostati", kazao je Ristić za RTS.

On je kazao da ambasadi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije do sada nije prijavljen nijedan slučaj nestanka državljana Srbije.

On je dodao da je cela Francuska u šoku nakon terorističkog napada u Nici, da je momenat napada pažljivo odabran i da je to udar na francusku demokratiju i Francusku.

- Momenat je vrlo pažljivo odabran, da bi se postigao što razorniji psihološki momenat u toku proslave nacionalnog praznika. To je udar na francusku demokratiju i na Francusku. Cela Francuska je u šoku - rekao je Ristić za RTS.

Ambasador je dodao da je odmah sazvan krizni štab u Jelisejskoj palati i doneta je odluka da se vanredno stanje produži za još tri meseca.

Pročitajte još

Napad u Nici izveden je tokom proslave Dana Bastilje, stradalo je najmanje 84, a više od 100 osoba je povređeno kada je napadač prvo pucao, pa zatim kamionom uleteo u poznato šetalište uz more Promenad dez Angle.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasador u Nici: Među stradalim nema srpskih državljana

Izvor: N1 televizija, 15.Jul.2016

Ambasador Srbije u Francuskoj Rajko Ristić izjavio je da među povređenima i nastradalima u terorističkom napadu u Nici, prema dosadašnjim informacijama nema srpskih državljana..."Ambasada (Srbije) je u stalnom kontaktu sa francuskim organima. Prema dosadašnjim podacima među povređenima i nastradalima...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.