Al Kaida zauzela vojnu bazu u Jemenu

Izvor: VOA, 03.Apr.2015, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Kaida zauzela vojnu bazu u Jemenu

Al Kaida zauzel ključnu vojnu bazu u gradu Mukala, dok u Adenu traju borbe snaga lojalnih jemenskom predsedniku i pobunjenika iz grupe Huti

Ekstremisti iz redova Al Kaide zauzeli su ključnu vojnu bazu u gradu Mukala, na jugu Jemena, dan nakon što su u tom području upali u zatvor i oslobodili 300 zatvorenika, među kojima i istaknutog pripadnika te terorističke organizacije.

Jemenski vojni funkcioneri saopštili su da nije pružen veliki otpor tokom opsade zatvora. >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << U međuvremenu, koalicija predvođena Saudijskom Arabijom dostavila je oružje snagama koje se bore protiv pobunjenika iz šiitske grupe Huti, u južnom lučkom gradu Adenu.

Ulične borbe su intenzivirane u tom mestu, dok borci lojalni predsedniku Abedu Rabu Mansuru Hadiju pokušavaju da spreče pobunjenika da zauzmu grad, a koalicioni ratni avioni nastavljaju sa vazdušnim napadima.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.