“AMERI, KAZNIĆU VAS NUKLEARNIM ČEKIĆIMA PRAVDE”: Kim preti Vašingtonu velikom osvetom!

Izvor: Telegraf.rs, 25.Avg.2016, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“AMERI, KAZNIĆU VAS NUKLEARNIM ČEKIĆIMA PRAVDE”: Kim preti Vašingtonu velikom osvetom!

Zvanični Pjongjang je lansiranje svoje nuklearne balističke rakete od pre dva dana nazvao "najvećim uspehom i pobedom", preteći SAD "nuklearnim čekićima pravde".

Navodeći ovu poruku Kim Džong Una, tamošnji mediji dodali su da Severna Koreja raspolaže svim resursima neophodnim da se bori sa američkom "nuklearnom hegemonijom".

Oni pišu i da je Kim izuzetno cenio probno ispaljivanje rakete, kojem je i lično prisustvovao, objašnjavajući da je lansiranje uspešno >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << izvedeno, bez ikakvih posledica na susedne zemlje.

Ovog mišljenja, međutim, nije bio i japanski premijer Šinzo Abe, koji je rekao da je lansiranje rakete izuzetna pretnja po bezbednost Japana, napominjući da ovaj "neoprostivi akt narušava regionalni mir i stabilnost".

MORE: Missile reportedly launched off the North's eastern coast - #Yonhap https://t.co/m413swtykJ pic.twitter.com/M1abmkdyrl

— RT (@RT_com) August 23, 2016

Članice Saveta bezbednosti UN sazvale su juče hitan sastanak, na kom se razmatrala raketna ektivnost Severne Koreje, a predsedavajući ovog saveta, ambasador UN u Maleziji Ramlan Bin Ibrahim, istakao je da ju je većina članica osudila.

— RT (@RT_com) August 22, 2016

Ispaljivanje rakete bio je odgovor na vojne vežbe koje su SAD i Južna Koreja organizovale u vodama oko Korejskog poluostrva, zbog čega je Kim Džong 50.000 koreanskih vojnika koji učestvuju u njima nazvao "grupom marioneta u rukama američkih imperijalista".

(Telegraf.rs / Rt.com)


Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

AMERI KAZNICU VAS NUKLEARNIM CEKICIMA PRAVDE Kim preti Vasingtonu velikom osvetom

Izvor: medio.rs, 25.Avg.2016

Kim je poručo i da Severna Koreja raspolaže svim resursima neophodnim da se bori sa američkom "nuklearnom hegemonijom"..Zvanični Pjongjang je lansiranje svoje nuklearne balističke rakete od pre dva dana nazvao “najvećim uspehom i pobedom”, preteći SAD “nuklearnim čekićima pravde”...Navodeći...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.