Milanović: Hrvatska na protivustavan način bila kosponzor Rezolucije o Srebrenici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2024, 21:15

Milanović: Hrvatska na protivustavan način bila kosponzor Rezolucije o Srebrenici

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da je Hrvatska na protivustavan način bila kosponzor rezolucije o Srebrenici, jer je proces odrađen njemu iza leđa.
"To su odluke koje se ne smeju po Ustavu donositi bez predsednika Hrvatske. To je protivustavno ponašanje, a premijer Plenković to radi jer za njega još nema posledica", rekao je Milanović novinarima.
On je naveo da hrvatska diplomatija mogla tako da učestvuje u promociji kao izvorni autor inicijative o tome da se ne prizna Holokaust.
"To je ozbiljna tema za još ozbiljniji razgovor i sastanak. Pisao sam Plenkoviću danas, on će to verovatno poreći i neće odgovoriti", rekao je Milanović, prenela je Srna.
Kako je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.