(UŽIVO) ZAVRŠENA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS Vučić: Nova vlada posle 28. maja

Izvor: Blic, 25.Apr.2016, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(UŽIVO) ZAVRŠENA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS Vučić: Nova vlada posle 28. maja

Republička izborna komisija saopštila je da je na osnovu 98, 56 odsto obrađenih biračkih mesta koalicija "Aleksandar Vučić - Srbija osvojila 48,23 odsto glasova. Prema poslednjim preliminarnim rezultatima, u Skupštinu Srbije, pored SNS ulaze i koalicija SPS-JS, Demokratska stranka, SRS, Pokret Dosta je bilo, koalicija SDS-LDP-LSV, kao i koalicija DSS-Dveri. Posle rezultata, na red dolazi postizborna kombinatorika, koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zapravo svedena na jedno pitanje - s kim će Vučić da formira vladu?

Sve što se dešavalo tokom dana pogledajte ovde:

19.50 Novi podaci RIK-a

Republička izborna komisija saopštila je da je na osnovu 98, 56 odsto obrađenih glasova koalicija oko SNS osvojila 48,23 odsto, SPS-JS 10,98, Dosta je bilo 6,03, LDP-LSV-SDS 5, 03 Dveri-DSS 5 odsto,DS 6,04 i SRS 8, 09.

SVM je osvojio 1, 51 odsto glasova, SDA 0,78, BDZ 0, 84, Zeleni 0, 64, Albanci 0, 43.

- Uslovno u mandate pretvoreno izgleda ovako SNS 131 mandat, DS 16, SSP-JS 29, SRS 22 mandata, Dveri - DSS 13 mandata, SVM 4 mandata, koalicija Čeda Boris Čanak 13 mandata, Zukorlić 2, SDA Ugljanin 2 mandata, Zavetnici nema mandata i još tri liste koje bi ulsovno imale mandate, a to su Dosta je bilo 16, Ardita Sinani 1 i Zelena stranka 1 mandat- rečeno je na konferenciji RIK-a.

18.37 - Počela konferencija za štampu u Predsedništvu SNS

Predsednik SNS Aleksandar Vučić posle sednice Predsedništva koja je završena oko 18.20 časova izjavio je da je ponosan što su ovo bili "najčistiji izbori", kao i da je veoma škrt na pozivima za pregovore o sastavu nove vlade.

Vučić je rekao danas da je ta stranka donela odlku da održi vanrednu skupštinu 28. maja, nakon čega će da bude formirana i vlada Srbije.

Povodom optužbi o nepravilnostima od strane opozicionih stranaka Vučić je napomenuo da je Republička izborna komisija radila celu noć, a da je "mučeni Đorđević legao u šest ujutru", dok su "zaposleni u Pokrajinskoj izbornoj komisiji otišli na spavanje".

- Iako se mnogo toga čudnog noćas dešavalo, ponosan sam na činjenicu da smo čestito i čisto uspeli da pobedimo na izborima i to sve zajedno. Videli ste kako su svi krenuli da izmišljaju priče o nepravilnostima. Za sada više nema bilo kakvih prijava o nepravilnostima - rekao je on. Opširnije pročitajte u odvojenoj vesti.

18.20 - Ovako su srpski tviteraši pratili izbore

So much to say about this image from @Balkanist blog. Tito, for example, is very strategically placed. #Izbori2016 pic.twitter.com/WCH6haQN1D

Tviter je sinoć goreo zbog izbora. Oštre kritike i poneka pohvala, pozivi na emigraciju, zahtevi za ostavkama opozicionih lidera i opraštanje od demokratske Srbije - smenivali su se na ovoj društvenoj mreži iz sekude u sekundu... Ovo su najzanimljiviji tvitovi poznatih, koji su obeležili izbornu noć u Srbiji. Detaljnije pročitajte u odvojenoj vesti.

17.41 - Jovanović: Ulaskom LDP u parlament proširena ideja moderne Srbije

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio da se, ulaskom "Saveza za bolju Srbiju" – LDP, LSV, SDS u parlament, proširila perspektiva idejama moderne, otvorene i evropske Srbije.

Kako je saopšteno iz LDP, sve što je rečeno u kampanji tog saveza, sada dobija na značaju, a da Srbija mora raditi na daljoj demokratizaciji, na izgradnji jakih institucija, vladavine prava.

17. 28 - Detaljne rezultate parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora, sa prikazom izgleda republičkog i pokrajinskog parlamenta, kao i rasporede snaga u lokalnim skupštinama pratite na POSEBNOM LINKU NA BLIC.RS.

17.24 - Izbrojani glasovi u 11 beogradskih opština

U 11 od 17 beogradskih opština izbrojani su konačni rezultati. Većinu odborničkih mesta u 13 beogradskih opština preuzela je Srpska napredna stranka. Zanimljivo će biti na Novom Beogradu gde se čeka konačni partner Aleksandru Šapiću u formiranju opštinske vlasti, kao i na Vračaru, Starom gradu i Savskom vencu. Opširnije pročitajte OVDE.

17.10 - Počeo sastanak Predsedništva SNS

U sedištu Srpske napredne stranke u Beogradu počela je sednica Predsedništva, posle koje će se novinarima obratiti lider te stranke Aleksandar Vučić.

Pored Vučića, tu su i Maja Gojković, Bratislav Gašić i Jadranka Joksimović. Kako nezvanično saznajemo, tema bi trebalo da budu izborni rezultati.

Na sastanak u Predsednišvo SNS došli su svi potpredsednici stranke za sada, jedino nije tu Zorana Mihajlović, javlja novinarka "Blica".

U prostorije SNS neposredno pred početak sastanka stigli su i Nebojša Stefanović i Nikola Selaković.

Ovo je prva sednica Predsedništva posle vanrednih republičkih, kao i lokalnih i pokrajinskih izbora.

17.08 - S kim će SNS?

Srpska napredna stranka  osvojiće oko 50 odsto glasova na parlamentarnim izborima, što joj omogućava da izabere s kim će formirati vlast.

17.07 - SNS objavila rezultate glasanja na Kosovu

Prema rezultatima koje je SNS dobila na uzorku od 100 odsto obrađenih glasova, ova stranka je na Kosovu i Metohiji osvojila 67,09 odsto glasova. Po ovim rezultatima, SPS je ima 9,61, SRS 8,61, a DSS 4,30, SDS 2,51, DS 1,08 i Pokret Dosta je bilo 0,33 odsto glasova.

17.06 - CRTA: Regularnost izbora se ne dovodi u pitanje

CRTA posmatračka misija „"Građani na straži" saopštila je danas da regularnost vanrednih parlamentarnih i redovnih pokrajinskih i lokalnih izborima nije u pitanju, odnosno da je izborni dan sproveden uglavnom u skladu sa zakonom.

"Nepravilnosti koje su uočene na izborima nisu toliko velike da bi se moglo govoriti o značajnijem uticaju na regularnost izbornog procesa", ocenjuje CRTA u saopštenju.

17.05 - RIK nove rezultate saopštava večeras

Republička izborna komisija će nove rezultate glasanja saopštiti na konferenciji za štampu zakazanoj u 19.40 sati večeras.

17.04 - Na izbore izašlo 3.686.480 birača

Predsednik RIK Dejan Đurđević kaže da je od 8.337 biračkih mesta obrađeno 8. 164, na kojima je izašlo 3.686.480 birača, odnosno 56,34 odsto. Kako je rekao direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević, preostalo je da se obradi još 2,54 odsto biračkih mesta, među kojima i 20-tak sa KiM, iz zavoda za izvršenje zavodskih sankcija, inostranstva.

17.03 - KONAČNI REZULTATI U 11 beogradskih opština izbrojani glasovi

Kako su glasali Beograđani, i konačne rezulatate glasanja u beogradskim opštinama, u trenutku kada pristižu možete pratiti OVDE.

17.02 - REZULTATI U VOJVODINI - PIK: SNS 52,5 %, DS 7,5 %, Radulović za sada ispod cenzusa

Pokrajinska izborna komisija saopštila je prve preliminarne rezultate izbora u AP Vojvodini na uzorku od 27,56 odsto biračkog tela, sa 623 biračka mesta. Obrađen je mali broj glasova i da mogu da se očekuju promene u konačnim rezultatima. Detaljne rezultate pročitajte u POSEBNOJ VESTI.

17.01 - Ovako će izgledati sprski parlament

SNS- Aleksandar Vučić - 131 mandat

DS- Za Pravednu Srbiju - 16

SPS - Ivica Dačić - 30 mandata

SRS - 21 mandat

DSS-Dveri - 13

"Dosta je bilo" - 16

Koalicija SDS-LDP-LSV - 13

Savez Vojvođanskih Mađara - 2

SDA - 2

Pokret za demokratsko delovanje - 1

Zelena stranka - 1

17.00 - Novi rezultati RIK-a na osnovu 97,46%, na 8.164 biračkih mesta :

(za 213 biračkih mesta još nisu obrađeni podaci. Ima 2,56% nevažećih glasačkih listića).

SNS - 48,25%

SPS-JS - 11,01%

SRS - 8,05%

DS - 6,04%

Dosta je bilo - 5,95 %

SDS-LDP-LSV - 5,03%

DSS-Dveri - 5

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

(UŽIVO) RIK: SRS-u mandat više, SPS pao na 29; Vučić: Nova vlada posle 28. maja

Izvor: Blic, 25.Apr.2016

Republička izborna komisija saopštila je da je na osnovu 98, 56 odsto obrađenih biračkih mesta koalicija "Aleksandar Vučić - Srbija osvojila 48,23 odsto glasova. Prema poslednjim preliminarnim rezultatima, u Skupštinu Srbije, pored SNS ulaze i koalicija SPS-JS, Demokratska stranka, SRS, Pokret...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.